Provins söker ny redaktör, bildredaktör och formgivare

16 september 2022

Vill du arbeta med en av Sveriges mest ansedda kulturtidskrifter, Provins? Har du ett intresse för kultur och litteratur? Är du bosatt i, eller har en stark koppling, till Norrland? Inför 2023 söker vi en ny redaktör, bildredaktör och formgivare till den norrländska, litterära tidskriften Provins! Ansök senast 10 oktober.

 

Om tjänsterna

Redaktör

Som redaktör för tidskriften Provins har du övergripande ansvar för innehåll, planering och produktion av samtliga nummer av Provins, beställning av texter och kontakt med medverkande, redaktionellt arbete med texter, samt ansökningar och redovisning till tidskriftens finansiärer. Du ansvarar för att hålla budget och för viss ekonomisk uppföljning i dialog med föreningens kassör. Vidare har du löpande kontakt med ansvarig utgivare, särskilt i samband med färdigställande av nummer, kontakt med tryckeri och distributör. Du ansvarar också för tidskriftens utåtriktade verksamhet med släppfester, samtal, bokbord och liknande arrangemang.

Tjänsten är en deltidstjänst på 40% alternativt ett frilansuppdrag motsvarande samma tjänstegrad. Det är ett kreativt arbete som innehåller många administrativa moment.

 

Bildredaktör

Som bildredaktör för tidskriften Provins ansvarar du för att planera för medverkande konstnärer i dialog med tidskriftens redaktör, samt övergripande för tidskriftens bildinnehåll inklusive beställning av innehåll, all kontakt med medverkande konstnärer samt bildrepro i samband med slutproduktion och lämning till tryck. Du arbetar nära redaktör och formgivare. Tjänsten är en deltidstjänst på 10% alternativt ett frilansuppdrag motsvarande samma tjänstegrad.

 

Formgivare

Som tidskriftens formgivare ansvarar du för arbetet med att färdigställa en tryckfärdig tidskrift utifrån levererat digitalt material, leverera ett sättningskorrektur samt införa korrekturet. Du ansvarar också för formgivning och leverans av banners och bilder till hemsida, sociala medier och liknande samt digitalt material för arrangemang. Du arbetar nära redaktör och bildredaktör och håller löpande dialog med dessa, liksom korrekturläsare, tryckeri och distributör.Tjänsten är ett löpande frilansuppdrag.

 

 

För samtliga tjänster vill vi att du som söker har tidigare erfarenhet av att arbeta inom det området. Du behöver också vara van vid att arbeta självständigt men ha en god kommunikativ förmåga och vana vid att samarbeta. Du är noggrann, ansvarsfull och har en förståelse för kulturtidskriftens arbetsprocess och din egen roll i den processen.

 

Ansökan görs med ett personligt brev och CV. Av dig som söker tjänsten som redaktör önskar vi också ett kortare arbetsprov där du berättar om ett temanummer som du skulle vilja göra och varför du vill göra just det numret. Ansök senast 10 oktober. Ansökan sänds till styrelsen@norrlitt.se. Skriv ”Provins” och tjänsten du söker i ämnesraden. Överlämning och tillträde för nya redaktörer sker i november 2022, för formgivare i februari 2023.

 

Provins – norrländsk litterär tidskrift grundades 1953 och ges sedan 1982 ut med fyra nummer per år. Tidskriften ges ut av Norrländska litteratursällskapet/Författarcentrum Norr och vill tjäna som plattform för ett samtal om litteratur och kultur som täcker in hela landet. Sedan 2011 produceras och trycks den i Umeå. Provins ges ut med stöd från Kulturrådet.

 

För frågor kring tjänsterna, kontakta Norrländska litteratursällskapet/Författarcentrum Norrs ordförande Elin Grelsson på styrelsen@norrlitt.se eller 0703-237988.