Tävla i årets upplaga av Norrländsk text!

3 augusti 2021

Norrländsk text är en årligt återkommande skrivartävling för sällskaps- eller författarmedlemmar i Norrländska litteratursällskapet/Författarcentrum Norr. Endast ett bidrag per medlem får insändas. Texten får inte ha publicerats tidigare och ska vara skriven på svenska. Därtill ska texten eller författaren ha en relevant koppling till Norrland.

Juryn, som väljs på nytt varje år, består av Provins redaktör och två personer från styrelsen. Temat är detsamma som sista numret av Provins för året. Val av genre görs av styrelsen. Författarcentrum Norrs personal har administrativt ansvar för att se till att juryn får bidragen skickade till sig anonymiserade. Det vinnande bidraget publiceras i årets sista nummer av Provins och författaren belönas dessutom med 5 000 kronor.

Om du inte redan är medlem går det bra att bli det i samband med att du skickar in ditt bidrag.
Välkommen med din text!

Årets tema är SEX
Årets genre är NOVELL
Omfattning: maximalt 9 000 tecken (inklusive blanksteg)
Sista datum för inlämning är den 30 september 2021
Tävlingsbidraget skickas in per mejl till patrik.torneus@forfattarcentrum.se.