Var med i årets upplaga av Norrländsk text!

24 juli 2018

Norrländsk text är en skrivartävling för sällskaps- eller författarmedlemmar i Norrländska litteratursällskapet/Författarcentrum Norr. Endast ett bidrag per medlem får insändas. Texten skall vara tidigare opublicerad och skriven på svenska. Därtill skall texten eller författaren ha en relevant koppling till Norrland.

Juryn, som väljs på nytt varje år, består av två personer från styrelsen och en person från Provins redaktion. Temat är detsamma som för varje års sista nummer av Provins. Val av genre görs av styrelsen. FC:s personal har tystnadsplikt och administrativt ansvar för att se till att juryn får de anonyma bidragen skickade till sig. Det vinnande bidraget publiceras i årets sista nummer av Provins och författaren belönas därtill med 5 000 kronor.

Om du inte redan är medlem går det bra att bli det i samband med att du skickar in ditt bidrag.

Välkommen med ditt bidrag!

 

Årets tema är INLANDSBANAN.
 

  Årets genre är ESSÄ.
   
  (minst 6 000 och maximalt 7 000 tecken inklusive blanksteg).
  Sista datum för inlämning är den 30 september 2018.
   
  Tävlingsbidraget skall skickas in per mejl till
  patrik.torneus@forfattarcentrum.se.
   
  (I årets upplaga av Norrländsk text definierar vi essä som en faktabaserad, personligt hållen sakprosatext.)